sâmbătă, 13 martie 2010

Motivul pentru care apa oferita spre consum pasari, papagalului nostru trebuie schimbata, si tot o data dezimfectarea recipientului de apa.

Dupa cum bine stiti recipientele de apa fie ca sunt aparent curate de fapt acestea nu sunt de loc asa cu totul ca leati curatat cu 2 zile in urma, este exact acelas lucru ca si atunci cand mancati, farfuria sa fie limpezita numai cu apa. Da la prima vedere aceasta pare curata dar resturile de mancare imfime raman acolo iar de pe spatele acestora se vor dezvolta micro organisme dintre care unele daunatoare sanatati dumneavoastra iar daca la dumneavoastra acasa vasele se spala cu detergent dupa fiecare utilizare eu va rog sa faceti aceasi operatiune si cu farfuriile pasarilor dumneavoastra deoarece nu cred ca ati bea apa dintrun pahar in care aceasta a stat o saptamana si pe pereti caruia sa depus acel strat gelatinos efect al dezvoltari acelor micro organisme in acel pahar.
La vasele de apa se va observa o situatie diferita fata de paharele de apa ale noastre; daca noi luam o gura de apa dupa ce am mancat in rare situati raman in acel pahar miezi de mancare din gura noastra si pana la urma in maxim 5 minute acel pahar este gol si limpezit sau daca nu noi nu vom mai apela la acel pahar.
In schimb ce la pasarile noastre este invers acestea beau apa putina deci vor apela mai des la vasul de apa dar in intervale relativ lungi de timp in care nimeni nu le schimba apa plus ca acestea dupa ce servesc seminte beau apa iar in acel moment veti observa ca acestea lasa in vasul de apa resturi de seminte de pe cioc rezultate in urma spalari ciocului, si din aceste motive apa pasarilor noastre trebuie schimbata zilnic.
Daca schimbam apa zilnic nu putem spune ca am avem grija de nutritia pasarilor, papagalilor nostri, ca sa putem afirma acest lucru mai trebuie sa dezinfectam vasul de apa dar in acelas timp si sa il dedurizam.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu