sâmbătă, 13 martie 2010

Motivul cel mai concret pentru oferirea spre consumul papagalului, pasari dumneavoastra a unei ape de cea mai buna calitate filtrata micro biologic.

Deoarece in primul rand papagali si majoritatea pasarilor care sunt crescute ca si animale de companie provin din regiuni indepartate unde acestea si-au creat imunitatea necesara anumitor agenti patogeni care se intalnesc in acele regiuni dar care nu se regasesc in noile lor medi ambiante, in aceste regiuni geografice agenti patogeni care ar putea afecta sanatatea acestor pasari sunt total diferiti si tocmoi acest fapt le predispune mai mult la inbolnavire decat pe specile de pasari autochtone.
Pana in momentul in care aceste pasari isi vor crea imunitatea necesara, dar sa nu uitam de aparitia a tot felul de virusi noi.
Astfel pentru a proteja pasarile noastre noi putem face urmatorul lucru pentru acestea: Sa oferim spre consumare pasarilor/papagalilor apa proaspata si curata fara ca aceasta sa fie contaminata cu anumiti virusi si agenti patogeni.
Da veti spune ca apa de la robinet este foarte buna dar nu se stie nici o data daca nu cumva apa acea cumva sa contaminat prin imprudenta find foarte multe exemple de dat, si daca nu este contaminata sa nu uitati de clorul folosit la dezinfectia acesteia, acesta se elimina numai dupa un interval de aproximativ 24 de ore dupa ce apa sta in contact direct cu aerul din mediu ambient fie ca este tinuta intrun borcan,vas dar acestea trebuie sa nu fie inchise sau acoperite si nu uitati de riscul mai sus amintit. Asa ca nu cumva sa nu va intrebati daca cumva doamne fereste se intampla ceva cu pasarea dumneavoastra dupa ce iati schimbat recent apa au apa de mai sus amintita de ce oare, singurul lucru pe care il puteti face este sa contactati cel mai urgent un medic veterinar in vederea administrari medicamentatiei necesare in astfel de cazuri.
Ce puteti face pentru evitarea aparitiei acestor situati?.
Nimic mai simplu administratii pasari/papagalului dumneavoastra apa din surse recomandate si tot o data nu uitati sa o schimbati zilnic o data cu dezinfectarea recipientului de apa daca nu la cel mult 2-3 zile dar in acest caz exista unele mici riscuri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu