sâmbătă, 13 martie 2010

Sursele de apa recomandata administrari in alimentatia papagalului, pasari dumneavoastra sunt urmatoarele:

1. Apa plata dar sa nu uitati ca aceasta trebuie sa fie proaspata nu statuta de o saptamana si inceputa, apa plata deoarece prin procesul de productie a acesteia producatorul este obligat sa o filtreze microbiologic si tot in acest timp are si un aviz eliberat de ministerul sanatati care prin analize ne garanteaza ca apa aceasta este de cea mai buna calitate.
2. Apa de la robinet da nu inainte ca aceasta sa fie lasata la aerisit 24 de ore si ulterior supusa fierberi deoarece este demonstrat stintific ca prin urmarea fierberi majoritatea agentilor patogeni sunt anihilati; pentru efectuarea acestui lucru este suficient ca apa sa deie un singur clocot deoarece temperatura de fierbere a apei este aceasi aproximativ 98°C. aceasta find influentata de presiunea atmosferica.
O data atinsa aceasta temperatura fie ca numai pentru o un minut sau pentru o ora efectele asupra acestor agenti patogeni vulnerabili la aceste temperaturi este aceasi, plus ca prin fierberea acesteia mai scadem si concentratia de calcar din apa care daca nu ar putea afecta grav pasarile cauzand afectiuni renale.
3. Ceaiurile acestea sunt o alternativa viabila deoarece pin procesul de obtinere apa este intai fiarta pe langa acest fapt mai avem si avantajele terapeutice ale plantelor medicinale in functie de ce tratament vrem sa oferim pasarilor/papagalilor nostri (uni crescatori ofera spre consumare pasarilor lor in perioada de dezvoltare si iarna majoritatea timpului numai caiuri) este indicat ca timp de 4-5 zile o data la 2 luni sa procedati si dumneavoastra la fel dar aveti grija ce tipuri de plante folositi deoarece fiecare au calitati terapeutice diferite, iar unele ceaiuri la plic au in compozitia lor ceai negru acestea nu sunt bune trebuie alese acele plicuri care au in compozitia lor 100% continutul aceleasi plante.
Evitati sa administrati pasarilor bolnave ceaiuri diuretice care in loc sa le ajute sa se insanatoseasca acestea le vor slabi si mai tare prin intensificarea diareei astfel ducand la dezhidratare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu